Amenzi de peste 20.000 de lei, date de polițiștii ialomițeni ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii de protecție

Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni pentru respectarea normelor de protecție

Peste 100 de polițiști ialomițeni, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri, au acționat în ultimele 24 de ore pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar și în mijloacele de transport în comun.

Potrivit IPJ Ialomița, în ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat acțiuni punctuale de verificare a normelor epidemiologice impuse în contextul actual, fiind verificate 2068 de persoane, precum și 90 de mijloace de transport.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 325 de locații și 75 de societăți comerciale, unde polițiștii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanții agenților comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37.000 de lei, după cum urmează:

  • 100 de sancțiuni, în valoare de 21.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;
  • 10 sancțiuni, în valoare de 15.000 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;
  • o sancțiune în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 03 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Stelnica, în urma verificărilor efectuate la persoanele aflate în izolare/ carantină la domiciliu, au constatat că un bărbat în vârstă de 39 ani, din comuna Făcăeni, nu a respectat măsura carantinării la locația declarată Direcției de Sănătate Publică Ialomița. Acesta a fost depistat în incinta unui magazinului alimentar din comuna Făcăeni, fiind sancționat contravențional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*