Amenzi de peste 130.000 de lei, aplicate, în luna octombrie, de inspectorii sanitar-veterinari din Ialomița

DSVSA Ialomița

Consilierii din cadrul DSVSA Ialomița au efectuat în luna octombrie 126 acțiuni de control în abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, în unitățile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie / patiserie, supermarket, magazine alimentare, etc).

În timpul verificărilor efectuate au fost constatate mai multe abateri de la normele de siguranța alimentară, încălcându-se prevederile legale privind:

  • etichetarea și ambalarea produselor alimentare;
  • asigurarea unor condiții de igienă care să prevină contaminarea;
  • respectarea perioadei de valabilitate stabilită de producători;
  • efectuarea unor acțiuni de combatere a dăunătorilor astfel încât să prevină contactul acestora cu produsele alimentare;
  • asigurarea trasabilității pentru produsele din pescuit;
  • depozitarea produselor în condiții de igienă și temperatură care să mențină calitatea si siguranța acestora.

Pentru deficiențele menționate anterior, angajații DSVSA Ialomița au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 130.400 de lei, și au dispus ca măsură complementară confiscarea unei cantități de 340,42 kg carne, produse din carne și pește.

DSVSA Ialomița informează pe această cale toți operatorii economici din domeniul alimentar că acțiunile de control vor continua și roagă consumatorii să semnaleze orice abateri de la bunele practici de comercializare a produselor alimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*