Amenzi de aproape 40.000 de lei după ce polițiștii ialomițeni au descoperit două transporturi ilegale de lemne

Polițiștii ialomițeni au confiscat, miercuri, nouă metri cubi de material lemnos în urma unei sesizări privind un posibil transport ilegal de lemne. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de  39.000 de lei.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din Urziceni au fost sesizați, miercuri, prin apel la 112, cu privire faptul că pe DN 2, între municipiul Urziceni și localitatea Ciocârlia se deplasează două camioane supraîncărcate cu lemne. Cele două ansambluri auto au fost interceptate și oprite la ieșire din municipiul Urziceni spre Buzău de un echipaj de poliție, fiind solicitat și sprijinul reprezentanților ISCTR, RAR Ialomița și Ocolului Silvic Urziceni, pentru a se stabili legalitatea transportului materialului lemnos.

„În urma verificărilor efectuate, în ambele cazuri s-a constatat faptul că există neconcordanțe între stocul faptic și cel scriptic, cei doi șoferi de 24 și 44 de ani din județul Covasna fiind sancționați conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a cantității de aproximativ nouă metri cubi de lemn de foc din specia fag”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

De asemenea, au fost constatate nereguli privind nerespectarea perioadelor de conducere, pauzelor și timpilor de odihnă ale conducătorilor auto, aceștia fiind sancționați și pentru refuzul de a supune vehiculele verificării prin cântărire.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 39.000 de lei, în ambele cazuri fiind reținute plăcuțele cu numere de înmatriculare și imobilizarea ansamblurilor de vehicule.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*