Amenzi de aproape 20.000 de lei, în urma acțiunilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe raza județului Ialomița

Acțiuni zilnice pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. FOTO arhiva IPJ Ialomița

Polițiști ialomițeni au continuat acțiunile preventiv-reactive, care au ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Ialomița. Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița, în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-CoV-2, iar amenzile aplicate pentru încălcarea legii se ridică la aproape 20.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, marți, 2 noiembrie, polițiștii ialomițeni au verificat 232 de locații, 81 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 20 de mijloace de transport persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 18.250 lei. De asemenea, polițiștii ialomițeni au verificat peste 1.600 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*