Amenzi de 1.000 de lei pentru persoane din Slobozia care nu au respectat măsura izolării

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție pe raza județului Ialomița

Polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au intensificat activitățile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar și mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Potrivit IPJ Ialomița, în data de 27 decembrie, polițiștii ialomițeni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 31 de societăți comerciale și 30 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale (83 pentru nerespectare măsurii de protecție individuală, două sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind carantina și 13 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație pe timp de noapte), valoarea totală a amenzilor fiind de 13.500 de lei.

Astfel, în cursul zilei de duminică, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, în timp ce efectuau activități de verificare a persoanelor aflate în izolare/carantinare pe raza municipiului Slobozia, au constatat că două persoane, de 24 și 33 de ani, ce figurează în listele Direcției de Sănătate Publică Ialomița în izolare, nu au fost găsite la adresa de domiciliu.

Întrucât nu au respectat măsurile impuse, persoanele în cauză au fost sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, valoarea amenzilor fiind de 1.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*