Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe raza județului Ialomița

Verificări ale polițiștilor din Ialomița. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au organizat în ultimele 24 de ore noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale ale MAI, sub autoritatea Instituției Prefectului, și au vizat, în special, zonele aglomerate, centrele și societățile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun.

Astfel, pe parcursul zilei trecute, polițiștii au intervenit la 65 de evenimente, dintre care 64 au fost solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, fiind sesizate 18 infracțiuni. Totodată, în cadrul acțiunilor organizate pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2, au fost legitimate 524 de persoane și au fost verificate 201 obiective de interes, din care 17 societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 174 de sancțiuni contravenționale, au reținut 11 permise de conducere și au retras opt certificate de înmatriculare.

Din totalul persoanelor sancționate, cinci dintre acestea au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina și 12 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*