Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni pentru verificarea transporturilor. Au fost aplicate amenzi de aproape 20.000 de lei

Din cauza caniculei, CNAIR introduce restricții de circulație pe drumurile naționale din Ialomița. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii rutieri ialomițeni au desfășurat joi, 9 septembrie, la nivelul întregului județ, acțiuni de verificare a legalității transportului de marfă și persoane. Autobuze, microbuze, precum și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost verificate, în cursul zilei de ieri, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Potrivit IPJ Ialomița, controalele polițiștilor au avut ca scop respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport, activități desfășurate și în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Au fost verificate peste 100 de autovehicule, fiind aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.600 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 15 permise de conducere și retras trei certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor fi intensificate pe parcursul week-end-ului, în perioada 10 – 12 septembrie, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive. În cadrul activităților, vor fi utilizate aparate etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*