Acțiune preventivă, cu aromă de cafea, a polițiștilor rutieri ialomițeni

Acțiune preventivă, cu aromă de cafea, a polițiștilor rutieri. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ialomița au desfășurat joi, 3 martie, o acțiune preventivă pentru conștientizarea conducătorilor auto asupra principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special al riscului oboselii la volan, activitatea înscriindu-se în cadrul unei campanii naționale.

Potrivit IPJ Ialomița, întrucât oboseala la volan reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii au oprit în trafic vehicule înmatriculate în alte județe și care aveau de parcurs o distanță considerabilă, oferindu-le șoferilor o cafea sau ceai, dar și o pauză binevenită. De asemenea, poliţiştii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, cu atât mai mult dacă au o distanță mare de parcurs și să respecte regulile de circulație.

Acțiunea a avut ecouri bune în rândul conducătorilor auto, care au apreciat inițiativa și au concluzionat că astfel de acțiuni ar fi utile și pe viitor.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii vă recomandă:

  • La primele semne de oboseală întrerupeți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacitaților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță;
  • Înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;
  • Faceți o pauză la fiecare două ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși;
  • Atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să vă observe semnele de oboseala sau, după caz, să vă preia locul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*