Acțiune de amploare a polițiștilor ialomițeni în Fetești

Aproape 100 de forțe de ordine au acționat în cursul zilei de joi, 13 mai, în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza municipiului Fetești, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale precum și pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de alertă.

Astfel, polițiști din cadrul IPJ Ialomița, cu sprijinul efectivelor de jandarmi și specialiștilor din cadrul DSVSA Ialomița, au acționat atât în filtre rutiere cât și în patrule de ordine și siguranță publică în vederea prevenirii și combaterii violenței stradale, reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere și a respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă. Urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 25.000 de lei și au constatat în flagrant două infracțiuni.

Au fost controlate în trafic 104 de autovehicule, legitimate peste 200 de persoane și verificate 40 de societăți comerciale.

În cadrul activităților au fost depistați, în flagrant, trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani, din municipiul Fetești, în timp ce transporta cu un autoturism 12 kilograme de pește din speciile cegă, fitofag, scrumbie, crap și șalău, fără a deține documente de proveniență. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea legislației privind pescuitul și acvacultura. Peștele din specia cegă a fost redat mediului acvatic, iar peștii din celelalte specii au fost  ridicați în vederea distrugerii într-un incinerator autorizat.

Un alt tânăr în vârstă de 29 de ani, din județul Brăila a fost depistat pe raza comunei Bordușani, în timp ce transporta 100 de pui vii, fără respectarea normelor sanitar veterinare. Acesta a fost sancționat contravențional de către specialiștii din cadrul DSVSA Ialomița, cu amendă în valoare de 2.500 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*