Acțiune cu efective mărite a în Slobozia a polițiștilor ialomițeni

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție desfășurate de polițiști în Slobozia. FOTO IPJ Ialomița

Peste 460 de persoane legitimate, 200 de autoturisme controlate și 90 de sancțiuni contravenționale aplicate. Este bilanțul unei ample acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul pandemic actual precum și de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, desfășurată în cursul zilei de ieri, în municipiul Slobozia.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 18 noiembrie, în intervalul orar 14.00 – 16.00, 72 de polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalitate economică și investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și 24 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Ialomița, au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia, în vederea prevenirii infracționalității stradale.

Au fost legitimate 464 de persoane și controlate în trafic 200 de autovehicule, polițiștii oprind în trafic pentru verificări în special autovehiculele destinate transportului de persoane. De asemenea, au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 11.800 de lei, 52 pentru încălcarea legislației rutiere, 30 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în context COVID și patru sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

Activitățile au fost concentrate pe latura preventivă/informativă, în zonele aglomerate și la operatorii economici, conform reglementărilor stabilite prin HG 11832021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, fiind informați atât cetățenii cât și reprezentanții societăților comerciale cu privire la cadrul legal incident.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*