Acțiune a polițiștilor din Fetești pentru combaterea ilegalităților privind comerțul cu produse farmaceutice

Mașină a IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice Fetești au sancționat cu amendă în valoare de 21.500 de lei, un operator economic cu puncte de lucru în municipiul Fetești și comunele Făcăeni și Vlădeni, care în perioada august – octombrie, ar fi comercializat peste 7.200 de cutii de medicamente fără a emite bonuri fiscale clienților.

Potrivit IPJ Ialomița, în perioada 3 – 16 noiembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din Fetești au desfășurat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul comercializării și depozitării produselor farmaceutice, parafarmaceutice și dispozitivelor medicale în contextual crizei COVID-19. În cadrul activităților polițiștii au urmărit respectarea prevederilor legale privind comercializarea medicamentelor în farmaciile de pe raza municipiului Fetești și comunelor Vlădeni și Făcăeni.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat că la trei farmacii aparținând aceluiași operator economic, în perioada august – octombrie au fost vândute peste 7.200 de cutii de medicamente fără a fi emise bonuri fiscale clienților.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 21.500 de lei și i-a fost confiscată suma de 40.637 de lei, reprezentând contravaloarea medicamentelor comercializate fără respectarea prevederilor legale.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul farmaceutic dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*