30 aprilie 2022- termen limită pentru depunerea formularului 398

Sigla ANAF

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoane impozabile care sunt înregistrate în România pentru utilizarea unuia dintre regimurile speciale prevăzute la art.314, 315 sau 315 din Codul fiscal, că trebuie să depună, prin mijloace electronice, o declaraţie specială de TVA pentru fiecare perioadă de declarare, potrivit modelului stabilit în anexa III din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/194, indiferent dacă au fost sau nu efectuate operațiuni – formularul 398 ”Declaraţie specială de TVA (VAT Return One Stop Shop)”.

Referitor la regimurile speciale prevăzute la art.315 din Codul fiscal (regimul UE) și art.314 din Codul fiscal (regimul non-UE), în cazul în care România este statul membru de înregistrare, persoanele impozabile care utilizează aceste regimuri speciale trebuie să depună, prin mijloace electronice, declaraţia specială de TVA până la sfârşitul următoarei luni după încheierea fiecărui trimestru calendaristic, indiferent dacă au fost sau nu efectuate livrări de bunuri sau dacă au fost sau nu prestate servicii pentru care se utilizează aceste regimuri speciale.

Referitor la regimul special pentru vânzarea la distanţă de bunuri importate din teritorii terţe sau ţări terţe, prevăzut la art.315 din Codul fiscal, în cazul în care România este statul membru de înregistrare, persoanele impozabile care utilizează acest regim special sau intermediarii acestora trebuie să depună prin mijloace electronice declaraţia specială de TVA pentru fiecare lună, indiferent dacă au fost sau nu efectuate vânzări la distanţă de bunuri importate din teritorii terţe sau ţări terţe în perioada fiscală de raportare (art.315 alin.(18) din Codul fiscal).

Declaraţia specială de TVA se depune până la sfârşitul următoarei luni după încheierea perioadei fiscale acoperite de declaraţie.

Formularul 398, ”Declaraţie specială de TVA (VAT Return One Stop Shop)”, pentru luna martie 2022, respectiv pentru trimestrul I al anului 2022, se depune până la sfârşitul următoarei luni după încheierea perioadei fiscale acoperite de declaraţie, respectiv până sâmbătă 30 aprilie 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*