22 de focare de pestă porcină africană, stinse în județul Ialomița

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, despre  situația referitoare la pesta porcină africană în județul Ialomița.

Astfel la data de 3 martie, pe raza județului Ialomița, evoluează un  focar de boală, în exploatații nonprofesionale în localitatea Făcăeni, declarat în data de 4 februarie 2021.

Ținând cont de prevederile Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană, ediția IV – 2019, în data de 01.03.2021, au fost stinse oficial 22 focare de pestă porcină africană (21din exploatații nonprofesionale și unul dintr-o exploatație comercială), declarate în localitățile Armășești (2 focare), Nenișori (1 focar), Adîncata (1 focar), Malu Roșu (4 focare), Cotorca (2 focare), Jilavele (3 focare în exploatații nonprofesionale și un focar intr-o exploatație comercială), Urziceni ( un focar), Coșereni (un focar), Axintele (2 focare), Fierbinți Tîrg (1 focar), Patru Frați (1 focar), Fierbinți de Jos (1 focar) și Dridu Snagov ( 1 focar)  din județ Ialomița.

“Stingerea celor 23 focare a implicat eforturi deosebite din partea medicilor veterinară de liberă practică imputerniciți cât și oficiali din cadrul D.S.V.V.S.A. Ialomița, precum și a medicilor veterinari din județele Prahova, Ilfov, Buzău și Călărași, deoarece cele 23 focare cuprindeau în zona de protecție sau supraveghere și localități din aceste județe. Astfel în perioada 11-29-02.2021 au fost recoltate un număr de 3936 probe sânge, din care 3843 probe sânge din județul Ialomița și 91 probe din județul Ilfov, care au fost analizate in laborator  cu rezultat negativ și s-au examinat clinic un număr de 8589 suine”, a transmis DSVSA Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*